Ilmoittautuminen lukupiiriin

Ajankohta: 18.02.2019 klo 18-20 Helsingissä

Digitalisaatiosta on puhuttu viime vuosina enemmän kuin koskaan aiemmin, mutta mitä se oikein tarkoittaa feministisestä näkökulmasta? Mitä on feministinen internet? Kuinka takaamme, että ihmisoikeudet turvataan digitaalisessa yhteiskunnassa? Miksi juuri vähemmistöt ja naiset kohtaavat digitaalista häirintää? Kuinka voimme yhdessä toimia verkkovihaa vastaan?

Lukupiirissä luetaan feministinen internetin periaatteita ja sekä pohditaan, kuinka ne toteutuvat suomalaisessa kontekstissa. Fem-R aikoo vuoden 2019 keskustella enemmän digitaalisaatiosta feministisestä näkökulmasta, joten tämä lukupiiri toimii ponnahduslautana ensi vuoteen!

Lukupiiriä varten on luettavana kolme artikkelia aiheesta:

Feminist Principles of the Internet
What does a feminist internet look like?
Breaking Online Gender-Based Violence

Lukupiirin tarkoituksena on oppia toisiltamme, haastaa omia ajatuksiamme sekä saada uusia näkökulmia. Vaikka et aihetta tuntisi, niin lukupiirin tekstit antavat hyvän pohjan keskustelulle, joten tervetuloa mukaan! Lukupiiri on avoin kaikille, jotka ovat kiinnostuneet aiheesta eli siis tervetulleita ovat niin Fem-R:n jäsenet kuin ei-jäsenet! Paikkoja on kuitenkin rajoitetusti, joten ilmoittaudu nopeasti. Ilmoitamme tarkan tapahtumapaikan osallistujille sähköpostitse.

Lukupiirissä noudetaan turvallisemman tilan periaatteita, eikä tilaisuudessa sallita sortoa tai syrjintää (esimerkiksi seksismiä, rasismia, homofobiaa, ableismia tai transfobiaa) minkäänlaisessa muodossa. Lukupiirissä ei sallita tone policingia eli ihmisiltä ei voi vaatia tiettyä tapaa reagoida sortoon, vaan he voivat ilmaista itseään ja tunteitaan, kuten haluavat.

Ainoastaan henkilöille, jotka ovat ilmoittautuneet sivujen kautta, saavat sähköpostiinsa tarkan tapahtumapaikan. Lukupiiri järjestetään Helsingin ydinkeskustassa esteettömissä tiloissa.

Ilmoittautuminen: