Turvallinen vertaistukikeskustelu

Tapahtuma järjestetään perjantaina 25.1. kello 17-19.

Fem-R järjestää turvallisemman vertaistukitilaisuuden rodullistetuille ihmisille johtuen viime viikkojen keskusteluista seksuaalisesta väkivallasta ja keskusteluihin liittyneestä rasismista. Koemme, että keskustelut ovat lietsoneet muukalaisvihaa ja seksuaalisen väkivallan tapauksia on käytetty lyömäaseena erityisesti rodullistettuja ihmisiä vastaan. Meistä puhutaan jatkuvasti mediassa aivan kuin jokainen meistä olisi jollain tapaa osallisena näissä tapauksissa ja samanaikaisesti poliitikot keskustelevat siitä, että mitä meille pitäisi tehdä ja miten meihin pitäisi suhtautua.

Tilaisuuden tarkoituksena on antaa rodullistetuille tilaa pohtia viime kuukausien keskusteluja meistä turvallisemmassa ympäristössä muiden rodullistetujen kanssa. Tilaisuuteen voi jakaa omia kokemuksiaan ja ajatuksiaan sekä tunteitaan. Olet myös tervetullut ainoastaan kuuntelemaan ja olemaan paikalla turvallisessa ympäristössä. Monissa meissä keskustelut ovat herättäneet ahdistuneisuutta, pelkoa ja turvattomuuden tunnetta, mutta moni meistä ei ole voinut sanoittaa näitä kokemuksiaan turvallisemmassa ympäristössä ja haluamme paikata tämän aukon tällä tilaisuudella.

Tilaisuus on avoin kaikille rodullistetuille (niin Fem-R:n varsinaisille jäsenille kuin muille rodullistetuille). Tilaisuus järjestetään Kalliossa, mutta tarkan tapahtumapaikka ilmoitetaan tapahtumaa edeltävänä iltana voidaksemme taata kaikkien turvallisuuden. Tilaisuuteen pitää erikseen ilmoittautua osoitteessa tai lähettämällä meille viestiä Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa. Fem-R tarjoaa teen/kahvin tilaisuudessa. Tila ei valitettavasti ole esteetön.